Kävele Naiselle Ammatti
Alahärmässä 5.9.2021

Alahärmän Kävele Naiselle Ammatti -tempaus kutsuu jälleen kävelemään naisyrittäjyyden puolesta 5.9.2021

Härmäläisille tuttu Kävele Naiselle Ammatti -kampanja toteutetaan jo 12. kerran ja tämän vuoden teemana on yrittäjyys. Kampanja huipentuu yhteiseen tempauspäivään 5.9., jolloin vietetään Yrittäjän päivää. Alahärmässä tempauksen järjestää jo viidettä kertaa Härmän Naisyrittäjät ry.

Reilun vuoden kestänyt eristäytyneisyyson herättänyt kaipuun ystävien ja läheisten yhdessäoloon. Kävele Naiselle Ammatti -kampanja tarjoaakin hyvän syyn ja mahdollisuuden tehdä jotain yhdessä– ja samalla tukea naisyrittäjyyttä.

– Järjestämme tempauksen nyt toista kertaa yhteistyössä Alahärmän kappeliseurakunnan kanssa, sillä viimevuotisesta kirkkopyhästä lenkkeineen jäi todella mukava mieli kertoo Härmän

Naisyrittäjien tiedottaja Anna-Maija Ylinen.

– Kirkossa on myös helppo huolehtia turvaväleistä, mikä ei aiemminjärjestämissämme toritapahtumissa monine oheistoimintoineen olisi onnistunut mielekkäällä tavalla, hän lisää. Naisyrittäjät avustavat jumalanpalveluksessa mm. tekstinluvussa ja kantamalla kolehdin, joka menee suoraan Kävele Naiselle Ammatti -kampanjalle.

Lopuksi tarjoillaan mehua ja leivonnaisia, minkä jälkeen yhdistyksen liikuntavastaava Helena Mantere vetää kevyen alkulämmittelyn ja johdattaa kaikki halukkaat parin kilometrin mittaiselle kävelylenkille Lapuanjokivarteen Ruusutielle.


Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan merkitys on korostunut entisestään

Tuhansia ihmisiä jo yli kymmenen vuotta liikuttanut Naisten PankinKävele Naiselle Ammatti kerää varoja naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Tänä vuonna tuki on tärkeämpää kuinkenties koskaan aikaisemmin, sillä koronapandemia on iskenyt kovimmin niihin ihmisiin, joilla tilanne on ollut heikoin jo ennestään. Nepal on yksi Naisten Pankin hankemaista. Siellä koronatilanne on pahimpia koko maailmassa, ja YK julistanut maahan humanitäärisen kriisin.

– Ammatti, oma yritys ja mahdollisuus omaan toimeentuloon tuovat naiselle turvaa, vakautta ja tasa-arvoa. Usein naiset työllistävät yrityksellään myös muita, ja nostavat näin koko yhteisöään köyhyydestä. Tätä me haluamme tukea ja järjestämme siksi myös tänä vuonna valtakunnallisen Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan, sanoo tapahtuman vetäjä, Naisten Pankin johtoryhmän puheenjohtaja Paula Pauniaho.

Vuonna 2020 järjestettiin yli 80 Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaa, ja
kampanja tuotti yli 60 000 euroa.

www.naistenpankki.fi/yleinen/kavele-naiselle-ammatti-5-9-2021-alaharmassa/

Lahjoittaa voi myös verkossa, muista valita paikkakunnaksi Alahärmä:

www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti

(Härmän Naisyrittäjien lehdistötiedotteesta)

Kappalainen Aki Paavola. Päivän tekstit luki Viola Vakkuri-Huhtamäki Härmän Naisyrittäjistä.

Alkuverkan veti Naisyrittäjien liikuntavastaava Helena Mantere.